Heeft u vragen over onze producten of diensten?

Materialen

Sinds 1897 verwerken wij natuursteen, aanvankelijk was dit vooral Belgisch hardsteen en het Italiaanse witte marmer uit Carrara. Tegenwoordig komt natuursteen in veel kleuren en structuren vanuit de hele wereld naar de werkplaatsen in China en Apeldoorn.

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente dat vele variaties in geologische samenstelling kent. Graniet komt op de hele wereld voor in talloze kleuren en structuren. Het is hard gesteente veel minder gevoelig als marmer en kalksteen. Wel zijn veel graniet soorten enigszins poreus en moeten voor bepaalde doeleinden geïmpregneerd worden om te voorkomen dat vocht en vuil in de steen doordringt.

Hardsteen

Hardsteen is de van oudsher meest gebruikte natuursteen soort in Nederland. Vooral toegepast als dorpel, stoepen, borstweringen en dergelijke. Het is een gesloten, niet poreuze steensoort en daardoor zeer geschikt op plaatsen waar het vocht tegengehouden moet worden. Anders dan de naam doet vermoeden is het relatief zachte steensoort en dus krasgevoelig. Het is een kalkhoudend materiaal dat gevoelig is voor allerlei zuren. Bij gebruik in de buitenruimte zal door weersinvloeden verwering optreden.Hardsteen kan op velerlei manieren machinaal en handmatig bewerkt worden: mat geslepen (gezoet), hoogglans gepolijst, gefrijnd, gebouchadeerd.

Marmer

Marmer is van oorsprong een afzettingsgesteente: kalksteen. Door allerlei bewegingen in de aarde is dit onder hoge druk omgevormd tot marmer. Door de oorspronkelijk kalksteen bestanddelen is het een voor zuren gevoelig materiaal, ook krasgevoelig en bij gebruik in de buitenruimte onderhevig aan verwering.

Basalt

In Noord China hebben wij een nauwe samenwerking met een basalt groeve en verwerkingsfabriek. Een materiaal dat zich uitstekend leent voor toepassingen in de bouw en is vooral in Zuid Korea een geliefd bouwmateriaal. Basaltlava is een zeer poreuze steensoort, met een onregelmatig breukvlak dat ruw en scherp aanvoelt. 

Partners

Heeft u een vraag over onze producten of diensten?